Замість Кабула: МЗС України шукає додаткові шляхи евакуації з Афганістану

Читать на русском
Автор
Евакуація з Кабула.
Евакуація з Кабула.. Фото telegraf.com.ua

Посольство України в Таджикистані уточнює дані та кількість людей, які хочуть евакуюватися з Афганістану.

Евакуація українців з Афганістану буде тривати. За попередні шість рейсів літаками України з Кабула вивезли 650 осіб — громадян різних держав. У зв’язку із зростанням ризиків життя в Афганістані, збільшилася кількість людей, які хочуть залишити країну.

За інформацією, яку МЗС надало "Телеграфу" все більше людей звертається до відомства та посольства України в Таджикистані з проханням про евакуацію.

"Зараз посольство уточнює дані людей, їхню кількість, місце знаходження і підтримує з ними зв’язок. Щойно з’явиться перша нагода, всі наші громадяни, які повідомили про себе українському посольству в Таджикистані, отримають інструкції про подальші дії", — прокоментував спікер українського міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Після 31 серпня, коли "Талібан" зайняв міжнародний аеропорт в Кабулі, шляхи евакуації можу змінитися — повідомили в МЗС. Розробляються можливості використання наземних маршрутів, або використання інших аеропортів.

Зараз посольство збирає дані українців, які запросили повернення на батьківщину, їм пізніше повідомлять всі деталі і інструкції. Ніколенко зазначив, що галас навколо евакуації створює ризик для процесу.

Раніше "Телеграф" писав, що США закінчили евакуацію своїх громадян і військових з Афганістану, після цього в аеропорт увійшли таліби.