Штрафувати будуть пасажирів: в Україні переглянули обмеження на поїздки між регіонами

Читать на русском
Автор
808
Карантин
Карантин. Фото slovoidilo.ua

Нові правки стосуються тільки автомобільних перевезень.

Кабмін України вніс зміни до постанови про обмеження пасажирських перевезень з метою недопущення поширення епідемії коронавірусу.

Про це інформує МОЗ.

Тепер відповідальність за поїздки між областями на автомобільному транспорті без "ковідних" документів буде покладатися не на перевізника, а на пасажирів.

Ця норма стосується регулярних та нерегулярних перевезень автомобільним транспортом, який виконує міжрегіональні або міжнародні рейси.

Виняток становить перевезення легковими автомобілями, в разі, якщо людей в салоні не більше п’яти. Більша їх кількість допускається у випадках, якщо всі вони є членами однієї сім’ї. До того ж норма не поширюється на неповнолітніх.

Перевізник все ще зобов’язаний сповістити людей про необхідність мати при собі один з наступних документів:

  • сертифікат вакцинації (паперовий або згенерований в додатку "Дія");
  • негативний результат тестування на COVID-19;
  • іноземний сертифікат вакцинації, про проходження імунізації засобом схваленим ВООЗ;

Що стосується залізничних перевезень, то там, як і раніше, відповідальність за наявність цих довідок у пасажирів залишається на перевізнику.

У МОЗ також нагадали, що відсутність подібних документів у пасажирів тягне за собою адміністративну відповідальність і штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Як повідомлялося раніше, Запорізька область у введенні обмежень пішла ще далі та заборонила подорожувати без вищевказаних документів не тільки за межі регіону, а й між містами всередині області.