Не впоралася із хворобою: померла колишня міністр освіти України

Читать на русском
Автор
44876
Любомирі Мандзій було лише 48 років
Любомирі Мандзій було лише 48 років. Фото Mykola_Lebediev

Жінка боролася з онкологічним захворюванням

У суботу, 27 листопада, від тяжкого захворювання померла екс-глава Міністерства освіти України Любомира Мандзій. Вона виконувала обов’язки міністра у 2020 році.

Інформацію про її смерть поширив мер Львова Андрій Садовий на особистій Facebook-сторінці.

Відомо, що жінка померла після тривалої боротьби з тяжкою хворобою. Журналістам ZAXID.NET вдалося з’ясувати, що у Мандзій був рак.

Зазначимо, що Любомира Мандзій народилася в невеликому селі Опака на Львівщині 1973 року. Вже у незалежній Україні закінчила Львівський державний університет ім. І. Франка. Випустилася як фахівець-географ. Пізніше навчалася у ЛНУ ім. Франка за спеціальністю "Політичні інститути та процеси".

Вже в 2003 році Мандзій стала кандидатом політичних наук, а через п’ять років отримала звання доцента.

Після Революції Гідності з 2016 року очолювала департамент освіти та науки у Львівській ОДА. Восени 2019-го Любомира Мандзій стала частиною Міністерства освіти — як заступниця міністра. Вже за кілька місяців, у березні 2020 року, жінка почала тимчасово виконувати обов’язки голови МОН.

Роботу вона залишила в червні того ж 2020 року, поступившись кріслом в.о. міністра Сергію Шкарлету.

Відомо, що окрім української мови, жінка вільно знала польську та непогано говорила англійською.

Мандзій стала третьою жінкою, яка займала найвищу посаду в МОН України. До неї таку можливість мали Лілія Гриневич та Ганна Новосад.

Любомира Мандзій померла через онкологію

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, через що помер колишній мер Києва Олександр Омельченко та чим його "правління" запам’яталося для мешканців столиці.