За кілька років на нас чекає ще страшніша пандемія, — Голубовська

Читать на русском
Автор
10869
Ольга Голубовська Новина оновлена 20 грудня 2021, 11:02
Ольга Голубовська. Фото Liga.net

У ВООЗ поділилися невтішним прогнозом.

Світ через кілька років зіткнеться з ще більш небезпечною пандемією, ніж COVID-19.

Про це розповіла в ефірі каналу "Україна 24" лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

За її словами, група експертів при Всесвітній організації охорони здоров’я ще у 2018 році попереджала, що у світі спалахне епідемія невідомої хвороби. Як виявилося пізніше, їхній прогноз здійснився і вже у 2019 році в Китаї було виявлено перші інфіковані коронавірусом.

Вона зазначила, що цього року її запрошували на Всесвітню асамблею охорони здоров’я, де, зокрема, виступив голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

"У своєму вступному слові він знову сказав, що через кілька років на нас чекає нова пандемія, яка буде страшніша за цю", — сказала Голубовська.

Як повідомлялося раніше, 18 грудня в Україні вперше виявили людину, інфіковану новим штамом коронавірусу "Омікрон". Відомо, що він до цього перебував в ОАЕ, де зважаючи на все контактував з хворими COVID-19.

Нагадаємо, симптоми "Омікрону" відрізняються від інших варіацій коронавірусної хвороби. Наприклад, інфіковані новим штамом рідко страждають від кашлю і не так часто втрачають нюх та смак.

Вважається, що "Омікрон" заразніший, але при цьому жодного "важкого" випадку зафіксовано не було. Не виключено, що це пов’язано з тим, що його частіше діагностували у вже вакцинованих людей.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.