Потрібно "показувати зуби": віцеадмірал оцінив, що може стримати агресію Росії на морі

Читать на русском
Автор
Навчання флоту "Ріверайн-2021"
Навчання флоту "Ріверайн-2021". Фото facebook.com/navy.mil.gov.ua

Ексголовнокомандувач ВМС України запропонував низку конкретних заходів щодо забезпечення безпеки акваторій країни.

Російська агресія, можливість якої існує через накопичення військ біля кордонів України, може статися і на морі.

"Телеграф" поспілкувався з колишнім головнокомандувачем військово-морських сил в Україні, віцеадміралом Сергієм Гайдуком і дізнався, які заходи має вжити Україна для стримування.

Головним він вважає постійну активність на морі. "Треба "показувати зуби", — зазначає Гайдук. Важливим фактором віцеадмірал також назвав впровадження на державному рівні об’єднаної системи для оцінки ситуації у морі, розвідки та планування.

Не схвалив ексголовнокомандувач ВМС "москітний флот" — малі та швидкохідні бойові кораблі, які в України можуть з’явитися вже наступного року. Гайдук вважає, що це дозволить "пустити ворога до берега".

Стримувати Росію потрібно на віддаленні — крилатими ракетами на кораблях та березі, морською авіацією (включаючи безпілотники) та застосуванням мінної зброї. Віцеадмірал нагадує: українську незалежність та суверенітет окрім мешканців країни захищати ніхто не буде.

Повне інтерв’ю колишнього головнокомандувача ВМС України читайте за посиланням: Дати Путіну по зубах: віцеадмірал Гайдук про те, як зламати плани РФ щодо захоплення України