Потепліло ненадовго: в Україну повертаються сильні морози.

Читать на русском
Автор
8649
Погодні "гойдалки" продовжаться до самого кінця року
Погодні "гойдалки" продовжаться до самого кінця року

Потепління варто чекати на Новий рік, але після свята знову прийдуть морози.

В Україну, яка ще недавно зіткнулася із сильними морозами, прийшло раптове потепління. Проте очікувати, що воно затримається в країні, надовго не варто, оскільки вже з 26 грудня на більшій частині території України знову очікується похолодання.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

За його інформацією, похолодання першим відчують жителі Заходу України, де вночі температура може опуститися до -15 градусів. Це контрастує із ситуацією у східних та південних областях, де вдень варто чекати дощів та температури на рівні нуля.

Погода в Україні на 26 грудня
Погода в Україні на 26 грудня

Втім, уже до 27 грудня ситуація з погодою зрівняється майже на усій території країни. У понеділок практично по всій Україні температура повітря вдень буде на рівні -4...-8 градусів, а вночі опускатиметься нижче -10 градусів. Виняток становитимуть лише південні регіони, де варто чекати невеликого "мінуса" вдень та до -8 вночі.

Погода в Украине на 27 декабря
Погода в Україні на 27 грудня

Це похолодання теж до кінця року не протримається, і на останні дні грудня синоптики прогнозують температуру в районі нуля.

Як повідомлялося раніше, попри температурні гойдалки, українці все ж таки змогли цього року побачити "справжню зиму", адже сніг випав практично на всій території України. Звичайно ж, найбільші опади випали в Карпатах, де місцями утворилися півметрові кучугури.