В Україну повернуться морози: синоптики озвучили прогноз погоди на вихідні

Читать на русском
Автор
555
Стало відомо, якою буде погоду найближчими днями
Стало відомо, якою буде погоду найближчими днями. Фото 24 канал

Синоптики не радять розслаблятися, адже температурні "гойдалки" Україну покидати не поспішають

Поточний тиждень в Україні видався досить теплим. Пори те, що "за бортом" зима, вже кілька днів утримується тепла та дощова погода. При цьому вже у вихідні стовпчики термометрів швидко поповзуть униз — в країну повернуться морози, а подекуди й сніг.

Як у коментарі кореспондентові "Телеграфу" розповів синоптик Ігор Кібальчич, вже на Різдво в Україні розпочнеться похолодання.

За словами фахівця, саме у цей день країну накриє холодна повітряна маса, яка рухається з північної сторони Скандинавського півострова, що спричинить поступове зниження температури повітря у всіх українських регіонах.

Вказану інформацію підтверджують і дані, отримані з офіційного погодного сайту Sinoptik.ua.

Так, у п'ятницю, 7 січня, стовпчики термометрів в більшість частині країни удень не підійматимуться вище +2 градусів. Уночі очікується до -3 морозу. У південних регіонах України та у Криму, як зазвичай, тепліше — від 0 до +5 градусів з плюсовою позначкою.

Прогноз погоди на 7 січня

Також, згідно з даними українського гідрометцентру, у суботу, 8 січня, морозна погода охопить вже більшу частину України.

Температура повітря впаде до -1…-3 градусів морозу вдень, і аж до -6…-10 вночі.

Прогноз погоди на 8 січня

У неділю, 9 січня, похолодання продовжиться. У більшості українських регіонів очікується похмура зимова погода із суцільними мінусовими позначками від -4 до -10 градусів морозу, подекуди сніжитиме.

Прогноз погоди на 9 січня

Раніше "Телеграф" повідомляв, що фахівці українського гідрометцентру оприлюднили прогноз погоди, на який варто очікувати жителям України у день Різдва Христового.