На Україну насуваються 20-градусні морози: у яких регіонах різко похолодає (карта)

Читати російською
Автор

У деяких регіонах температура найближчими днями впаде до -23 градусів. Морози нижче - 10 за Цельсієм зафіксують у всіх областях.

Вночі, 12 січня, в Україні значно похолодає: стовпчики термометрів опустяться до -18 градусів морозу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила синоптик Наталка Діденко.

За словами експерта, у ніч з 11 на 12 січня повітря ледве прогріється і на термометрах можна буде побачити до -10 -18 градусів, залежно від регіону. Вдень буде теж холодно — до 12 градусів морозу, а на півночі — до -14-ти.

Наталя Діденко каже, що істотних опадів у вигляді снігу не буде, а на дорогах очікується ожеледиця. Вітер подує північний, із сильними поривами.

А ось 13 січня буде ще холодніше: вночі стовпчики термометрів здебільшого впадуть до -20 градусів, а в північній частині країни очікується 20-23 зі знаком мінус.

В українському гідрометцентрі прогнозують зниження температури 12-13 січня на всій території країни у поєднанні з ясним небом. Ожеледиця на дорогах у середу збережеться у всіх регіонах, крім півдня. У четвер рекордсменами за низькими температурами стануть Сумщина, Чернігівщина, Черкащина.

Прогноз погоди на 12 січня /meteo.gov.ua
Прогноз погоди на 13 січня /meteo.gov.ua

Інші прогностичні сайти також попереджають про суттєве зниження температури, щоправда, зазначають, що воно не триватиме довго і вже до вихідних в Україні варто чекати потепління та снігу.

Погода у Львові /sinoptik.ua
Погода в Дніпрі /sinoptik.ua
Погода в Харкові /sinoptik.ua
Погода в Одесі /sinoptik.ua
Погода у Києві

Раніше "Телеграф" писав, що у січні країну накриє кількома хвилями сильного похолодання.