Скільки часу займає техогляд і який документ видають після нього

Читать на русском
Автор
5533
Техогляд не забере у власників авто багато часу
Техогляд не забере у власників авто багато часу. Фото reallux.fr

Час технічного огляду може бути збільшений лише для спецтранспорту, або авто зі спецобладнанням.

В Україні майже всі автомобілі з вересня 2022 року будуть зобов’язані проходити обов’язковий технічний огляд. Пройти його можна буде виключно на сертифікованих СТО, а по завершенню процедури водіям видаватимуть спеціальний документ.

"Телеграф" розповідає, який документ видаватимуть при проходженні ТО та скільки часу займе процедура.

Який документ видаватимуть по проходженню ТО?

Як зазначається на Головному сервісному центрі МВС України, у разі позитивного проходження техогляду водії отримають протокол перевірки технічного стану. У цьому документі буде міститися інформація про термін наступного проходження.

Якщо ж результат ТО буде негативним, або ж у документах на авто не збігатимуться дані, то водії таких транспортних засобів отримають попередження та акт невідповідності технічного стану під розписку. До слова, незначну невідповідність водії мають змогу усунути на місці.

Додамо, що результати техогляду разом з матеріалами фотофіксації вносять до загальнодержавної бази даних. При цьому на фотографіях обов’язково зазначаються час і дата фотофіксації, які повинні відповідати часу і даті видачі протоколу перевірки технічного стану.

Скільки часу займає техогляд?

За підрахунками МВС, оперативний час обов’язкового техогляду транспортних засобів максимально займає:

  • 30 (40) хвилин – для причепів (напівпричепів);
  • 40 хвилин – для легкових автомобілів;
  • 60 хвилин – для вантажних автомобілів;
  • 65 хвилин – для автобусів.

Для спеціальних та спеціалізованих транспортних засобів або транспортних засобів, обладнаних додатковим устаткуванням, оперативний час може бути змінено.

Зазначимо, що документи та матеріали щодо проходження техогляду зберігатимуться на сертифікованих СТО протягом трьох років.

Раніше "Телеграф" повідомляв, скільки в середньому обійдеться техогляд і що загрожує водіям за їзду без цього документа.