Росія майже готова напасти: український генерал пояснив, чого не вистачає

Читать на русском
Автор
3036
РФ продовжує стягувати війська до українських кордонів
РФ продовжує стягувати війська до українських кордонів. Фото kor.ill.in.ua

Генерал наголосив на збільшенні кількості військових РФ у Криму та Білорусі.

Росія продовжує нарощувати кількість військовослужбовців та військової техніки неподалік українських кордонів, але поки ще не вирішено питання щодо їх логістичного забезпечення, а наявних ресурсів вистачить лише на тиждень.

Таку думку у коментарі "Телеграфу" озвучив генерал-лейтенант та колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

За словами експерта, Росія дійсно завершує підготовку ударного угруповання неподалік українських кордонів. Про це свідчить збільшення кількості військовослужбовців у Криму (+10 тисяч), у Білорусі (+30 тисяч), а також завершення постачання військової техніки.

Романенко вказує, що єдиним стримувальним фактором на цьому етапі є питання логістичного забезпечення. На думку експерта, зараз РФ не може доставити ні боєприпаси, ні паливно-мастильні матеріали військовим, адже росіянам бракує транспорту для цього. Того ресурсу, що у бойовиків Росії є зараз, вистачить максимум на тиждень.

Генерал-лейтенант додав, що на українсько-російському кордоні вже було помічене потужне угруповання військових РФ — мова про 125-130 тисяч, однак і це далеко не всі.

"Це – лише сухопутна компонента. А є, наприклад, 6 десантних кораблів, які рухаються з Північного флоту та Балтики. І там морпіхів – тисяча. Плюс, як я вже зазначав, збільшення військ на 10 тисяч у Криму та Севастополі, де стоїть Чорноморський флот РФ. Тобто йде підготовка для проведення морських десантних операцій. Саме до середини лютого", – наголошує Ігор Романенко.

Щодо залякувань з боку РФ про постачання зброї терористичним угрупуванням "ДНР" та "ЛНР", то експерт зазначає, що це все виглядає смішно. На його думку, Росія вже й так звезла туди все, що хотіла.

"А щодо загроз щодо визнання Росією т.зв. "ДНР" та "ЛНР", то нам навіть було б вигідніше, якби Москва зараз надала їм статус Абхазії та Південної Осетії. Тоді РФ отримала б ще більше санкцій, нам не довелося б виконувати вкрай невигідні Мінські угоди, а конфлікт був заморожений. Можна було б говорити про режим сталого перемир'я, а ми змогли б вирішувати питання реформування, зміцнення економіки та армії, готуючись у майбутньому до повернення Криму та ОРДЛО", — резюмував генерал.

Раніше "Телеграф" повідомляв, до яких сценаріїв повномасштабної атаки Росії проти України готуються в США та ЄС.