Путін висунув умову для припинення війни в Україні

Читать на русском
Автор
12051
Володимир Путін
Володимир Путін. Фото ura.ru

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін "готовий провести переговори" з керівництвом України

Президент Росії Володимир Путін назвав умову для припинення війни з Україною після того, як 24 лютого російські війська масово вторглися на українські території.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путін "готовий провести переговори" з керівництвом України про її "нейтральний статус" та відмову від розміщення озброєнь, передає НТВ. За його словами, це можливо тільки у разі готовності у відповідь Києва.

"Президент (Путін — ред.) сформулював своє бачення того, що ми чекали б від України для того, щоб концептуальні "червоно-лінійні" проблеми були вирішені. Це нейтральний статус, це відмова від розміщення озброєнь, — уточнив він. — Тут питання, чи готове керівництво України на це", — заявив Пєсков.

На уточнювальне питання, чи готова зараз Росія поспілкуватися з керівництвом України на цю тему, Пєсков сказав: "Якщо керівництво України готове про це говорити".

"Телеграф" збирає та публікує в режимі онлайн усі ключові події в Україні та світі у зв’язку з російським нападом у матеріалі " Війна: війська Путіна прорвали кордон, Росія веде обстріл міст по всій карті України ".