Хіба такого НАТО ми хотіли? Зеленський виступив з різким випадом на адресу Альянсу

Читать на русском
Автор
1465
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Глава держави заявив, що про героїзм України говоритимуть у європейських підручниках.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із відеозверненням та пообіцяв, що всі тимчасово окуповані території будуть повернуті, а також розкритикував НАТО за його небажання закрити небо над нашою країною.

Відповідне відео оприлюднили пресслужба Офісу президента.

"Історія Європи запам’ятає це назавжди. Говоритиме про це дітям, покаже онукам. Весь континент знатиме місто Харків, місто Чернігів, Суми, Волноваха, Миколаїв, Маріуполь та багато інших міст", — сказав він.

За словами Зеленського Україна вистояла перед вторгненням і "стратегічно вже все зрозуміло".

Водночас він розкритикував НАТО за його нерішучість та небажання закрити небо над Україною.

"Я не знаю, кого ви можете захистити та чи здатні ви захистити свої країни — країни Альянсу. Від нас ви не зможете відкупитися літрами пального за літри нашої крові. Пролитої за нашу спільну Європу. За нашу спільну свободу. За наше спільне майбутнє", — сказав він.

Однак він подякував тим країнам НАТО, які підтримують і продовжуватимуть підтримувати Україну незважаючи ні на що.

"Ми продовжуємо боротися. Ми захистимо нашу державу. Ми звільнимо нашу землю. Завдяки нашим героям", — наголосив президент.

Як повідомлялося раніше, росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну в ніч проти 24 лютого. Після масованого ракетного обстрілу міст нашої країни окупаційні війська перейшли в сухопутний наступ.

За даними Міноборони України станом на 4 березня, російські війська втратили понад 9 тисяч військовослужбовців, понад 250 танків та майже 950 одиниць бойової техніки.