"Ми — воїни світла": Арестович виступив із важливим закликом до українських військових

Читать на русском
Автор
1812
Олексій Арестович
Олексій Арестович. Фото president.gov.ua

Арестович закликав військових до гуманного ставлення до полонених.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович закликав українських солдатів припинити варварське поводження з російськими військовополоненими, яких за 10 днів війни взяли кілька сотень.

Він записав відеозвернення та опублікував його у Facebook після того, як у мережі з’явилися кадри після арешту російського пілота Красноярцева, який бомбив українське місто Чернігів на штурмовику Су-25.

Арестович сказав, що жорстоке поводження з російськими військовополоненими забороняється, оскільки західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти.

"Ми європейська армія, європейська держава. Категорично забороняється варварське поводження з полоненими — знущання, допити, і всяке "ми голови різатимемо будемо і так далі". Пояснюю чому: по-перше, це нас знелюднює, а у війні дуже правильно тримати стан свідомості. Ми — воїни світла, а не фашисти. Другий момент, наші західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти. Тільки Женевська конвенція", — закликав Арестович.

Радник голови ОП зазначив, що в Україні працює військова прокуратура у кримінальних справах. І військові злочини можуть бути пред’явлені й Україні. Нам не потрібно опинитися у цій позиції.

Арестович додав, що дізнання військовополонених проводять спеціальні органи, і максимум, що можна запитати у росіян прямо на місці – це номер військової частини та ПІБ.

Додамо, що жорстоким поводженням Арестович назвав відео, де українські військовослужбовці знімають російського льотчика, якого взяли в полон. На кадрах один із військових дзвонить коханій окупанта й каже наступне: "Зараз ми твоїй киці будемо яйця відрізати. Куди тобі їх відправити? Слава Україні!".

Нагадаємо, що у мережі показали наслідки бомбардувань мирних міст України російськими окупантами. Війська путіна несуть в Україну справжню розруху.