Дві тисячі полонених російських окупантів: в Україні сказали, як їх використають

Читать на русском
Автор
5667
Деякі окупанти заявляють, що їх відправили до України обманним шляхом
Деякі окупанти заявляють, що їх відправили до України обманним шляхом. Фото apostrophe.ua

Кожному з полонених дають можливість повідомити рідним, де вони перебувають.

Українська армія за 12 днів російського вторгнення взяла у полон близько 2 тисяч окупантів. Далі їх використають як обмінний фонд, щоб повернути українських військових додому.

Про це заявив радник голови МВС Антон Геращенко в інтерв'ю виданню "Новое время".

За словами Геращенка, точний облік полонених наразі налагоджується, але їх кількість наближається до 2 тисяч окупантів.

"До полонених ставляться добре, розуміючи, що вони люди підневільні. І, відповідно, далі їх використовуватимуть як обмінний фонд — для обміну на наших полонених, які потрапили до росіян", — зазначив Геращенко.

Радник голови МВС додав, що більшість російських солдатів, які потрапили у полон, були обдурені своїми командирами. Командири окупантів не сказали своїм підлеглим про те, що вони йдуть воювати з Україною.

"Російські солдати були абсолютно демотивовані, їх обдурили, підняли вночі 24 числа тривожно, сказавши, що йдуть навчання. І далі головні машини пройшли через кордон. Найчастіше вони їхали до БТР та машин, навіть не розуміючи, що вже вторглися на територію незалежної країни", — додав Геращенко.

Наразі українські спецслужби проводять з полоненими окупантами агітаційно-пропагандистську роботу, але всім без виключень дають можливість зателефонувати рідним на росії.

Нагадаємо, що за 12 днів війни в Україні ворог втратив 11 тисячі солдатів та сотні одиниць військової техніки. Це вже значно перевищує кількість загиблих у чеченських війнах, які російська влада вела протягом 13 років.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що путін ввів в Україну майже всі готові до наступу війська, але успіху не досяг.