В Україні запрацює гуманітарний коридор: названо місто та час

Читать на русском
Автор
796
Ірина Верещук
Ірина Верещук. Фото 24 канал

Представниця української сторони закликала рф дотримуватися угоди та забути про маніпуляції

Міністерство оборони російської федерації спільно з українським Червоним Хрестом узгодили створення гуманітарного коридору з міста Суми. Країна-агресор зобов'язалася дотримуватися режиму тиші з ранку й до вечора.

Вказану інформацію у вівторок, 8 березня, під час чергового пресбрифінгу заявила віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Відтак, згідно з її словами, режим тиші стартує о 9-ій годині ранку і триватиме до 21-ї години вечора. Евакуацію мирних громадян планують розпочати о 10-ій годині. Жителів вивозитимуть до Полтави. Окрім цього, евакуювати планують й іноземних громадян, зокрема з Китаю та Індії.

Брифінг Ірини Верещук

Раніше "Телеграф" повідомляв, як 5 березня, на десятий день війни було заплановано відкрити гуманітарні коридори з Маріуполя та Волновахи, що на Донеччині, окрім цього, повинна була відбутися й евакуація мирних жителів.

Також варто нагадати, що через повномасштабну війну Росії з Україною станом на ранок 8 березня, нашу державу встигли залишити вже більше 1,7 мільйона жителів.