В Україні назвали умови переговорів щодо нейтрального статусу

Читать на русском
Автор
12846
Ігор Жовква
Ігор Жовква. Фото telegraf.com.ua

Можливість їхнього проведення допускають

В Україні готові обговорювати нейтральний статус на прямих переговорах на найвищому рівні, але лише після зупинення бойових дій та виведення військ.

Про це повідомляє "Укрінформ". Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква в інтерв’ю німецькому телеканалу заявив, що на прийом ультиматумів чи компроміси з принципових питань Україна не піде, але дискутувати можна про вид можливого нейтрального статусу України.

Консультації щодо можливості таких переговорів Україна вже веде, зокрема, з Німеччиною. Умова України — гарантії безпеки і щоб не було повторення їхнього порушення.

Жовква зазначив, що якщо росію не зупинити, Україною вона не обмежиться. І міжнародна підтримка нашої країни має бути не лише на словах.

Раніше "Телеграф" писав, що на українсько-російських переговорах раніше вдалося лише домовитися про організацію гуманітарних коридорів з тих міст, де війська Росії знищили будинки та інфраструктуру міських мереж постачання водою, світлом, продуктами.

Один із тих, хто вижив і вийшов із тимчасово окупованої Бучі, розповів свою історію порятунку — чоловік добирався до Києва з матір’ю, сестрою, двома бабусями та собакою 17 кілометрів під обстрілами.