Гуманітарні коридори 10 березня: чи можна вибратись із Сум, Маріуполя і Волновахи

Читать на русском
Автор
1059
Евакуаційний потяг у Львові
Евакуаційний потяг у Львові. Фото t.me/zalizni_zminy

Українців вивозитимуть у найближчі великі міста, а звідти залізницею

Евакуація українців з небезпечних міст, які російські війська піддають обстрілам, триває. На 10 березня вдалося домовитися про три зелених коридори на Сумщині.

Про це у телеграм розповів голова місцевої ОД/ВА Дмитро Живицький. Згідно з його словами маршрути узгоджені попередньо. Ближче до дев'ятої ранку, коли запланований початок режиму тиші та руху колон, оголосять місця зборів.

Також розміщені карти маршрутів з Сум до Полтави через Ромни та Лубни, з Тростянця до Полтави через Суми та Недригайлів, з Краснопілля на Полтаву також через Суми. Починаючи з обласного центру в евакуаційних автобусів буде однаковий маршрут. Інші населені пункти области поки не підтвердили щодо евакуації.

Евакуація з Сум 10 березня
Карта пересування евакуаційних автобусів

Глава правління "Укрзалізниці" Олександр Камишин повідомив, що ті, хто евакуювався з Сум вчора вже у безпеці — перша колона дісталася Львова та відправлена на Перемишль, друга — близько 1200 людей, відправилась на Львів з Полтави, третя — з Лубнів до Львова доправляються дві тисячі людей.

Евакуація з Донецького напрямку

Декому вдалося евакуюватися в з Волновахи — 180 людей з Покровська доправили до Дніпра, а звідти на Інтерсіті.

Що ж до евакуації Маріуполя, то залізниця готова вивозити людей — вагони чекають у Запоріжжі, та людям з міста на автобусах не дають змоги виїхати війська рф. Про гуманітарні коридори з цих міст домовились ще на 10 день війни, але російські війська зірвали режим тиші.

Вночі в Україні місцями було дуже гаряче — на Сумщині загарбники обстрілювали Ахтирку, Тростянець та інші населені пункти. Є жертви.