У Мелітополі окупанти викрали активістку кримськотатарського народу

Читать на русском
Автор
Загарбники хочуть задушити свободу репресіями Новина оновлена 10 березня 2022, 15:27
Загарбники хочуть задушити свободу репресіями

Російські загарбники розпочали репресії проти окремих громадян України

Сьогодні, 10 березня, на 15 день війни, у Мелітополі Запорізької області російськими вояками захоплено активістку кримськотатарського руху Лейлу Ібрагімову.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив Голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Про долю Лейли Ібрагімової поки що нічого невідомо

"Сьогодні, у м. Мелітополі, о 6 ранку озброєні люди у російській військовій формі увірвалися до будинку депутата Запорізької обласної ради, представниці корінного кримськотатарського народу Лейли Ібрагімової, директора Мелітопольського міського краєзнавчого музею.

Провели обшук, вилучили телефони.

Лейлу Ібрагімову відвезли у невідомому напрямку".

UPD: Лейлу Ібрагімову відпустили, але телефон все ж таки забрали.

Додамо, що активістка також, як і інші мелітопольці, разом зі своїми друзями та колегами брала участь у патріотичних мітингах, які щодня відбуваються у Мелітополі.

…Як відбуватиметься Євробачення цього року – невідомо, і навряд чи когось із мешканців України це зараз цікавить. А ось наступного року, схоже, що його знову виграє Джамала, але тільки пісня вже називатиметься не "1944", а "2022". Рік, коли росія за вказівкою кривавого диктатора путіна вдерлася на територію незалежної держави та вбиває тут мирне населення. Також має намір зламати волелюбний кримськотатарський народ. Усі 8 років з моменту анексії Криму російські феесбешники, наслідуючи сталінські традиції, влаштовували там обшуки та кидали в катівню за надуманими звинуваченнями представників корінної національності – кримських татар. Наразі ця практика поширилася і на окуповану частину України.

І, до речі, кілька дитячих років Джамала – тоді ще дівчинка Сусанна – провела у Мелітополі, доки сім’я "пробивала" дорогу з киргизького містечка Ош, де зустрілися її батьки, Алім Джамаладінов та Галина Тумасян, у благословенний Крим, на батьківщину предків глави сімейства. Сім’ї кримських татар, що осіли в Мелітополі, міцно дружили та допомагали одна одній.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Росії пояснюють бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі бойовими діями проти… підрозділу "Азов". Тим часом армія агресора зазнає непоправних втрат у живій силі та техніці.