Єрмак розповів, чи готова Україна говорити про позаблоковість

Читать на русском
Автор
1440
Єрмак - найближчий соратник Зеленського
Єрмак - найближчий соратник Зеленського. Фото censor.net

Статус України можна обговорювати лише після підписання документу про безпеку

Україна наразі залишається поза блоками, проте нагальна тема — відсутність системи європейської та світової безпеки. Її потрібно вибудовувати. Це стало очевидно з початку війни в Україні, яку розв'язала росія.

Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак розповів в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на запитання щодо позаблоковості України як однієї з вимог президента Росії Володимира Путіна.

Він відзначив, що в системі світової безпеки мають бути реальні гарантії для України, закріплені юридично. Система міжнародної безпеки має бути багатовекторна, за участю багатьох країн. На найвищих рівнях президент та Єрмак щоденно проводять багато переговорів. Останній зазначає, що всі розуміють, що допомога Україні — не благодійність, і наша держава бореться за увесь світ.

Якою саме має бути система безпеки для України Єрмак не озвучив, проте заявив, що буде обрана найкраща з існуючих моделей. "Це буде фундаментальний документ, який ми пишемо з партнерами", — сказав він, відзначивши, що має бути розрахований він на століття.

Як раніше писав "Телеграф", можливість перемовин про нейтральний статус України не відкидається керівництвом нашої держави, проте є певні умови які мають бути виконані.