Зеленський сказав, як світ може без зброї зупинити путіна

Читать на русском
Автор
3750
Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський. Фото facebook.com/sluganarodu.official

Санкцій проти росії ще недостатньо.

Якби застосованих проти росії санкцій за повномасштабне військове вторгнення в Україну було достатньо, то війна б вже припинилась.

Таку думку в інтерв'ю DIE ZEIT озвучив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, на цьому етапі обмежень для росії все ще недостатньо.

"Російську нафту і нафтопродукти все ще купують. Західні корпорації все ще залишаються на російському ринку, прикриваючись різними відмовками. Так, є моральні компанії, які пішли, і ми вдячні їм за це. Але є гіганти бізнесу, які поки що вибирають криваві гроші. Потрібно бути моральними усім. І ще посилювати санкції проти Росії за це неспровоковане і жорстоке вторгнення, яке нагадує найгірші часи Другої світової війни", — заявив Зеленський.

Президент України запропонував обмеження, які, на його думку, точно зупинили б росію у її планах захопити Україну:

  • ще більше обмежень має бути накладено на російську нафту, нафтопродукти й газ;
  • порти світу мають бути закритими для російських кораблів;
  • вантажні компанії повинні зупинити відправлення і приймання вантажів з росії та в росію;
  • від SWIFT треба відключити абсолютно всі російські банки;

"Якщо не зробити їх зараз, то потім вам доведеться робити ще більше, щоб врятувати від російського вторгнення ще країни Балтії, Польщу, Молдову, Грузію та усі інші країни – сусідів Росії", — пояснив свою позицію Володимир Зеленський.

Крім того, голова Української держави наголосив на необхідності створення гуманітарної безпольотної зони над Україною, а якщо Захід цього не зробить, то нехай принаймні надасть бойову авіацію та засоби протиракетної оборони, якими Україна сама зможе закрити небо.

Раніше "Телеграф" повідомляв, у Пентагоні не підтримали ідею з передачею польських МіГ-29 Україні. У США пояснили тим, що це може загострити конфлікт Заходу та Росії.