"Ми маємо справу з державою-терористом": Зеленський прокоментував блокаду Маріуполя

Читать на русском
Автор
Маріуполь продовжує перебувати в облозі
Маріуполь продовжує перебувати в облозі

Окупанти свідомо зривають зірвати поставки гуманітарної допомоги до Маріуполя.

Російські окупаційні війська продовжують блокаду Маріуполя, ведуть обстріли та не підпускають до міста гуманітарні конвої.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Він зазначив, що українська влада зробила все необхідне для створення гуманітарного коридору, але коли до міста підійшли вантажівки з ліками, водою та їжею, росіяни розпочали танкову атаку там, де мав пройти їхній маршрут.

"Вони зробили це свідомо. Вони знали, що зривають. Вони мають чіткий наказ тримати Маріуполь у заручниках, знущатися з нього. Постійно бомбардувати, постійно обстрілювати", — сказав Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що внаслідок обстрілів було знищено будівлю ДСНС, поряд з якою мирні маріупольці мали зібратися на евакуацію.

"Це відвертий терор. Зухвалий терор. Від досвідчених терористів. Світ повинен це знати. Повинен визнати це. Ми всі маємо справу з державою-терористом", — сказав він.

Водночас Зеленський заявив, що спроби надати гуманітарну допомогу на цьому не припиняться. Проте він наголосив, що окупанти намагаються блокувати зв’язок із містом, щоб жителі не дізналися інформацію про те, що відбувається на решті територій України.

У зв’язку з цим він закликав тих, хто може зв’язатися з городянами, донести правдиву інформацію про те, що держава їх не покинула.

Як повідомлялося раніше, 9 березня авіація росії завдала авіаудару по пологовому будинку в Маріуполі, через що постраждали 17 людей.

Наступного дня в Міноборони рф заявили, що це нібито була "провокація української влади", хоча до цього глава МЗС країни сергій лавров заявив, що вони все ж таки стріляли по пологовому будинку, але тому, що там нібито "засіли бійці Азова".