Facebook змінив політику щодо "мови ненависті" до росіян: деталі

Читать на русском
Автор
1297
Facebook
Facebook

Власники соцмережі переглянули свої правила через вторгнення Росії в Україну

Платформа Meta, яка володіє соцмережами Facebook та Instagram, після початку російського вторгнення в Україну змінила свою політику щодо мови ненависті та дозволила користувачам в окремих країнах публікувати заклики до знищення російської армії, кривавого диктатора володимира путіна чи посібника терористів олександра лукашенко.

Про це повідомляє The Washington Post.

"В результаті російського вторгнення в Україну ми тимчасово допустили форми політичного самовираження, які зазвичай порушують наші правила, такі як агресивні висловлювання на кшталт "смерть російським окупантам", — заявив речник компанії Енді Стоун.

Водночас він додав, що компанія все ще блокуватиме прояви мови ненависті щодо звичайних громадян Росії.

Подібна опція буде доступна не у всіх країнах, а лише у Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, росії та Україні.

Варто зазначити, що попри спроби влади росії захистити своїх мешканців від здорового глузду та правдивої інформації, росіяни все одно змогли отримувати новини із західних соцмереж на кшталт того ж Facebook. Тому з 4 березня в рф ця соцмережа більше не працює за рішенням "Роскомнадзору".

Того ж дня під удар потрапив Twitter, а згодом у Росії закрили доступ і до низки міжнародних новинних видань на кшталт "Радіо Свобода", BBC та інших.