Життя в окупованому Мелітополі: люди на вулицях та нова бойова техніка росіян (відео)

Читать на русском
Автор
6477
Мелітополь
Мелітополь. Фото Телеграф

Мелітополь продовжує жити, навіть перебуваючи під окупацією.

Жителі тимчасово окупованого Мелітополя (Запорізька область) продовжують жити повсякденним життям, навіть попри наявність у місті великої кількості російських військових.

Про це повідомили "Телеграфу" очевидці.

Містяни прогулюються вулицями часто парами, компаніями або сім’ями. Багато хто з них ходить за покупками, витрачаючи готівку або, якщо в магазинах є така можливість, гроші з карток. При цьому купують вони все, починаючи від туалетного паперу і закінчуючи холодильниками, була навіть помічена жінка, яка купила настільну штучну ялинку. У місцевому Епіцентрі люди часто закуповуються будматеріалами, мабуть, щоб робити ремонт у будинку. Черг немає хіба що до аптек, де практично нічого не залишилося, подекуди навіть вивішують списки медикаментів, яких немає у продажу.

Багато жителів також гуляли в парку, де продовжують працювати навіть деякі атракціони, а ось кафе в місті здебільшого закриті.

Настрій у городян теж неоднозначний, деякі чекають на наступи ЗСУ, інші ж бояться боїв у місті.

Тим часом у Мелітополі знаходиться багато ворожої техніки, від військових КамАЗів до зенітно-ракетних комплексів "Вікінг" (експортний варіант Бук-3М).

Як повідомлялося раніше, 25 березня стало відомо, що близько 70 російських військових у Мелітополі відмовилися виконувати накази свого командування, оскільки зрозуміли, що воювати проти України їм не хочеться.