Командир іноземних добровольців порівняв армію росії з "солодкою булочкою"

Читать на русском
Автор
3300
Серед російських військових досить мало тих, хто міг би гідно протистояти українській армії
Серед російських військових досить мало тих, хто міг би гідно протистояти українській армії

Чимало бійців Інтернаціонального легіону прийшли захищати інтереси України, а не заробляти гроші

Українська армія, підкріплена Інтернаціональним легіоном, де воюють професіонали з різних країн світу, не бачить у російських окупантах серйозного противника. Командир спецпідрозділу іноземних добровольців і взагалі порівняв загарбницьку армію із "солодкою булочкою" — для тих військових, котрі провели на війні уже вісім років.

Про це військовослужбовець із позивним Adviser розповів в інтерв'ю Associated Press, про що повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Чому росії не виграти війну з Україною?

За його словами, українська армія набагато сильніша і краще укомплектованіша. Тим більше, що середній вік наших військових — 30 років.

"У них те, що я бачив — по 50 кілограмів діти, які тримати зброю на вміють, не те, що воювати", — стверджує боєць.

Справді достойного супротивника він побачив лише в Ірпіні. Судячи із зовнішнього вигляду, там же військовослужбовець і отримав незначне бойове поранення. Однак навіть травма не заважає йому й надалі продовжувати службу. Головна ж задача Adviser-а — контролювати Інтернаціональний легіон.

Вступити до лав цього підрозділу все ще є чимало бажаючих. Лише на польсько-українському кордоні сьогодні знаходиться близько 20-30 тисяч осіб, хто хотів би воювати за Україну.

"Ми відбираємо дійсно професіоналів, які знають що таке спеціальне призначення, — говорить військовослужбовець. — Вони тут не за гроші. Їхня мотивація — підтримання миру і демократії у всьому світі. Те, що вони побачили ті відео, спілкування з людьми, які знаходяться на цій території, яке їх вразило, тому вони приїхали підтримати нас. У мене є люди з різних країн світу, вони дійсно професіонали".

Також Adviser додав, що наразі Легіон дуже добре оснащений, в тому числі технічно. Вони мають сучасне озброєння, прилади нічного бачення, тепловізори тощо. Зазначається і те, що з ворогом, якщо той захоплений у полон, бійці Легіону поводяться дуже гуманно.

Утім, навіть із таким позитивним настроєм ЗСУ не розслабляються, а зосереджено працюють над перемогою проти російських окупантів. При цьому у британській розвідці попереджають: уже найближчими днями на околицях Києва можуть розпочатися серйозні бої. При цьому російській військові справді перекинули частину військ із Київщини на Донбас.