"Суцільна катастрофа": Зеленський розповів, чому українцям поки що не варто повертатися до звільнених населених пунктів

Читать на русском
Автор
1659
Російські міни
Російські міни

Жителів звільнених населених пунктів попередили про небезпеку повернення до своїх будинків

Війська окупантів, яких виганяють з півночі України, залишають по собі величезну кількість мін та розтяжок, а тому повертатися на звільнені території поки що небезпечно.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні за підсумком 1 квітня.

"На півночі нашої країни йде відступ окупантів. Повільний, але помітний. Десь їх виганяють із боями. Десь вони самі залишають позиції", — сказав він.

За словами Зеленського в місцях, які перебували під контролем росіян, спостерігається "суцільна катастрофа", а тому мирним громадянам повертатися у свої будинки поки що рано.

Він зазначив, що перша причина у тому, що бомбардування можуть продовжуватися. Друга ж причина полягає в тому, що росіяни залишають по собі безліч мін і розтяжок.

"Мінують будинки, мінують техніку, навіть тіла вбитих людей", — сказав він і закликав місцевих жителів почекати, поки з територій приберуть усі вибухонебезпечні предмети та можна буде впевнено сказати, що обстрілів більше не буде.

Як повідомлялося раніше, українські військові у п’ятницю повністю звільнили Бучу, Гостомель та Ірпінь від військ противника.

Загалом ЗСУ повернули під контроль України близько трьох десятків населених пунктів у Чернігівській та Київській областях.