Зеленський зробив несподівану заяву щодо зустрічі з путіним

Читать на русском
Автор
4609
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Колаж "Телеграфу"

Президент вважає, що говорити з росією потрібно, щоб зупинити війну.

Після тих злочинів росії, які починають відкриватися у Бучі та інших українських містах, де побувала армія росії, Україна не відмовлятиметься від переговорного процесу

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю українським журналістам, показаним у вівторок, 5 квітня, в рамках всеукраїнського телемарафону.

Чому росії не виграти війну проти України?

За словами Зеленського, навіть після трагічних подій у Бучі необхідно продовжувати переговори із рф.

"Проблема "хочеться мені чи не хочеться" (проводити переговори з рф — ред.) стояти не буде. Питання тільки наскільки ти міцним будеш за столом переговорів. А це залежить від важливих пунктів. Просто на сьогоднішній день сказати "давайте ні про що сьогодні не будемо говорити" — позиція найлегша. Найскладніше — говорити, що вони зробили, визнати їх ворогом, знати, що це конкретна війна росії проти України, визнати, що це геноцид", — повідомив президент.

Він також сказав, що рф має понести покарання за все, що скоїла з українськими містами та людьми.

"І при всій позиції [Україна повинна] знайти можливості для того, щоб зустрічатися і на цій зустрічі знайти вихід із цієї ситуації і при цьому виході не втратити своєї території. Я вважаю, що потрібно ставити собі таку планку, а там буде, як буде", — сказав Зеленський.

На запитання журналіста, чи мінятиме свою особисту позицію з приводу переговорів з володимиром путіним, Зеленський відповів, що "може статися, що й не буде зустрічі".

Нагадаємо, що 29 березня у Стамбулі пройшов черговий раунд переговорів між росією та Україною. За результатами тригодинного спілкування було зроблено низку заяв.