"Повернувся з Франції та вірив у перемогу до останнього": розвідка повідомила про загибель українського воїна

Читать на русском
Автор
333359
Святослав Сойко героїчно загинув, захищаючи Україну
Святослав Сойко героїчно загинув, захищаючи Україну. Фото Колаж "Телеграфу"

Загиблому герою було всього 32 роки і він до останньої хвилини життя вірив у перемогу України.

Під час запеклого протистояння російським окупантам загинув 32-річний розвідник Святослав Сойко. Чоловік 26 лютого повернувся з Франції в Україну, щоб воювати за міцну та незалежну країну зі словами: "Якщо не ми — тоді хто?".

Про загибель воїна у вівторок, 5 квітня, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що Святослав Сойко загинув 24 березня, захищаючи Батьківщину. Попрощалися з військовослужбовцем 4 квітня у рідному місті Ужгород.

Як пишуть місцеві ЗМІ, на його похорони прийшли сотні закарпатців та побратимів, з якими чоловік обороняв Україну.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

(Фото: mukachevo.net)

Повідомляється, що останні роки Святослав Сойко жив у Франції й служив там в іноземному легіоні. Однак, коли росія напала на Україну, чоловік не міг стояти осторонь і повернувся в Україну та відправився добровольцем на війну.

Батько загиблого Андрій Сойко, який також воював з російськими окупантами у 2014 році, розповів, що Святослав без роздумів пішов на війну.

"Щоб не було соромно жити, як офіцер запасу, у 2014 му році, я пішов у 57 років воювати. Тепер мої діти. Кажуть: тату, тепер наша черга, ми боротимемось за Україну – за квітучу, сильну, міцну, красиву незалежну Україну! Якщо не ми – тоді хто?", — розповів чоловік.

А мати воїна Ольга Сойко зазначила, що її син повернувся в Україну 26 лютого у той час, коли багато хто виїжджав з країни за кордон.

"Кажу йому: Святослав, для чого ти це зробив? А він каже: я не можу інакше, це наш останній, третій, шанс зберегти Україну. Перший у 2004-му, другий у 2014-му році і це наш останній шанс: якщо ми не зробимо, то не будемо вільними. Казав: мам, я вірю, що Україна буде процвітаючою. Він був повний надії і сил працювати на благо України. І от… от так. Але я кажу: їхня смерть, цих дітей, має бути недарма. На їхніх смертях побудують прекрасний фундамент для нашої України. Я вірю в це!", – розповіла мати загиблого розвідника.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 23 березня Україна втратила ще одного героя — пілота Дмитра Чумаченка, який загинув, врятувавши сотні життів мирних українців.