Окупанти намагаються прорватися до Слов’янська та масово бомбять Донбас: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
23637
Спалена техніка росіян
Спалена техніка росіян

росія продовжує перекидати сили у східну Україну.

Окупанти об’єднують бойові сили для передбачуваного великого наступу в Донецькій та Луганській областях найближчими днями.

Росармія, ймовірно, спробують перегрупувати та передислокувати частини, виведені з північного сходу України, для підтримки наступу, але навряд чи це матиме успіх.

Оперативно про війну в Україні — на нашому каналі Телеграм

Згідно з картами The Institute for the Study of War, російським військам у напрямку Ізюм-Слов’янськ за останні 24 години не вдалося прорватися. ВСУ, як і раніше, контролюють Маріуполь.

Карта бойових дій в Україні 8 квітня (ISW)

Маріупольський напрямок

Російські війська стверджують, що успішно захопили центр Маріуполя, але українські сили зберігають контроль над портом на південний захід від міста.

Карта бойових дій у Маріуполі (ISW)

Луганський та Донецький напрямки

ЗСУ продовжують відбивати обмежені атаки росії в Донецькій та Луганській областях. Росіяни спробували атакувати Попасну на Луганщині, але зазнали невдачі. Міністерство оборони росії заявило, що 7 квітня захопило Солодку, за 30 км на південний захід від Донецька. Українські сили провели контратаки у Кремінній (на північний захід від Рубіжного), відкинувши російські війська на 6–10 км.

Російські війська створюють умови для великого наступу на сході України найближчими днями, але пошкоджені підрозділи передислоковані з північного сходу України навряд чи забезпечать успішний прорив росії. Влада закликала жителів негайно евакуюватися.

Харківський напрямок

ВСУ відбили атаки росіян з Ізюму на південний схід у бік Слов’янська і Барвінкове. Окупанти вживають заходів щодо вдосконалення систем управління та зв’язку підрозділів в Ізюмі. Командні структури кількох російських підрозділів на Ізюмському напрямку, які раніше зазнали втрат у боях у Сумській області, швидше за все, деградували, що перешкоджає успішним операціям росіян.

Війська росії продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру в Харкові та його околицях.

Карта бойових дій у напрямку Ізюм-Слов’янськ на 7 квітня (ISW)

Херсонський напрямок

Окупанти продовжували зусилля щодо покращення своїх оборонних позицій у Херсонській області, щоб відбити подальші українські контратаки. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські сили проводять жорсткі "фільтраційні" заходи на Херсонщині – цілеспрямовані затримання та вбивства мирних жителів України.

Київський напрямок

На карті видно, що північні області повністю зачистили від російських військ. Російські війська, виведені з північного сходу України, продовжували підготовку до передислокації на інші напрямки наступу.

За даними Генштабу України, частини Східного військового округу та ВДВ росії перегруповуються в Білорусі, а частини Центрального військового округу перегруповуються в Брянську та Курську, росія.

У соцмережах білоруси повідомляють про пересування російської техніки автомобільним та залізничним транспортом до росії

Зусилля росії з формування поповнення та виробництва нової військової техніки, як і раніше, стикаються з проблемами. Західні санкції успішно підривають військово-промислову базу росії.

Карта бойових дій у напрямку Києва на 7 квітня (ISW)

Як раніше повідомлялося, після звільнення окупованих російськими військами територій з’ясувалося, що росіяни масово ґвалтували, катували, грабували та вбивали мирних українців.

"Телеграф" публікував ексклюзивний репортаж наслідків російських обстрілів та тимчасової окупації у Бородянці Київської області.