Маріуполь все ще під вогнем, а з Білорусі йде техніка: свіжі карти боїв

Читать на русском
Автор
15918
ЗСУ все ще активно знищують ворожу техніку
ЗСУ все ще активно знищують ворожу техніку

На сході країни фронт, як і раніше, "найбільш спекотний"

Станом на ранок четверга, 14 квітня, 50-го дня війни в Україні, російська армія продовжує локальні спроби захопити Ізюм, а також зміцнитись на північнодонецькому напрямку. При цьому найскладнішою точкою фронту, як і раніше, залишається Маріуполь.

Про це свідчать нові дані від аналітиків The Institute for the Study of War.

Оперативно та достовірно про війну в Україні — читайте наш Telegram

Окупанти стверджують, що у Маріуполі їм вдалося захопити металургійний завод ім. Ілліча, а також відкрито брешуть про захоплення в полон всіх морських піхотинців, які захищали об’єкт. В "Азові" ж цю інформацію спростовують: військовослужбовцям навпаки вдалося прорвати оточення і зібрати воєдино всі українські сили, які зараз перебувають на сторожі Маріуполя.

При цьому загарбники продовжують добивати місцеву інфраструктуру та б’ють по портах та "Азовсталі". Експерти ISW припускають, що місто можуть здолати за тиждень, якщо до місцевих сил ЗСУ не прибуде допомога.

Іншими "гарячими" точками Донбасу залишається Попасна, Рубіжне та, звичайно ж, Сєвєродонецьк. При цьому минулої доби 13 квітня окупантам не вдалося досягти видимого успіху в цьому напрямку. Проте повідомляється, що на схід України продовжують перебувати нові військові підрозділи та техніка, зокрема, з Білорусі.

Зазначимо, що складним напрямком все ще є харківсько-ізюмський, але українці добре тримають оборону, не дозволяючи ворогам проривати її. Фахівці ISW вважають, що взяття Харкова російськими військами є неможливим.

Також неспокійно і на півдні України, особливо на Херсонщині. Росіяни начебто намагалися атакувати українських військових на кількох напрямках, проте зазнали поразки. При цьому вночі з території Херсонщини армія рф неодноразово намагалася обстрілювати Миколаївську область.

За попередніми оцінками, у росіян на південному напрямі може бути створено дві бази постачання — одна з них у Криму, а інша в Херсонській області.

Нагадаємо, що за всієї масивності армії противника вона продовжує зазнавати жахливих втрат, у тому числі в технічному плані. На думку аналітиків Oryx, співвідношення втрат техніки між Росією та Україною може досягати показника 4:1 – звісно, на нашу користь.

Також ми розповідали, що українцям вдалося підбити російський крейсер "Москва". Швидше за все, це той самий російський військовий корабель, який за відомим маршрутом відправили захисника Зміїного острова на самому початку війни.