В Україні новий міністр: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
4235
Новим головою Міндовкілля став Руслан Стрілець
Новим головою Міндовкілля став Руслан Стрілець. Фото Liga.net

До призначення на посаду Стрілець був в.о. голови Міндовкілля.

В Україні у четвер, 14 квітня, призначили нового міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Посаду зайняв Руслан Стрілець.

Про це у Telegram повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

"Рада призначила Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України — Руслана Стрільця. До цього він був в.о. Міністра, заступником міністра з питань цифрових трансформацій", — написав Железняк.

Варто зазначити, що до призначення на посаду у цьому ж міністерстві Руслан Стрілець з липня 2020 року обіймав посаду заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. А з 4 листопада 2021 року він виконував обов'язки Міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

До Міндовкілля Руслан Стрілець працював заступником директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

До цього 12 років обіймав керівні посади у Дніпропетровській ОДА.

Нагадаємо, що попередній міністр навколишнього середовища Роман Абрамовський звільнився 19 жовтня. Тоді повідомлялося, що головною претензією нього був високий рівень корупції в екологічних інспекціях в регіонах, що й змусило Абрамовського написати заяву на звільнення.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 12 квітня звільнили директора НАБУ Артема Ситника, який очолював бюро з 2015 року. Причиною стало закінчення терміну дії його повноважень.