Захід сильно допоміг Україні зі винищувачами: подробиці від Пентагону

Читать на русском
Автор
23377
Українські літаки
Українські літаки. Фото Відкриті джерела

У США кажуть, що Україна отримала все необхідне збільшення кількості своєї бойової авіації

Україна отримала від США та інших країн світу бойову авіацію та запчастини для своїх винищувачів.

Як повідомляє CNN, про це розповів прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Він не видав подробиці, але зазначив, що українці отримали необхідні "платформи та деталі", щоб мати можливість збільшити чисельність свого авіафлоту та бойової авіації. Кірбі розповів, що в Україні більше доступних винищувачів, ніж два тижні тому.

"Україна отримала від інших країн підтримку, щоб деякі з її літаків знову стали діючими", — сказав він. Що стосується "платформ" про які він говорив, Кірбі уточнив, що: "в цьому випадку платформа — це літак. Вони отримали додаткові літаки та деталі для літаків, щоб допомогти їм підняти у повітря більше літаків".

Зазначається, що США допомогли з доставкою додаткових запасних частин, але не перевозили "цілий" літак. Про те, звідки надійшла авіація і які саме літаки були передані, у Пентагоні повідомляти не стали. Кірбі сказав лише, що це "інші країни, які мають досвід роботи з такими типами суден".

Як повідомлялося раніше, 17 квітня в Україну почали надходити перші партії із нового пакету військової допомоги США на 800 мільйонів доларів. У ньому США обіцяли передати 11 вертольотів Мі-17, 18 гармат калібру 155-мм, що буксируються, і близько 300 дронів-камікадзе Switchblade, а також інше обладнання та снаряди.

19 квітня у США, Великій Британії та Канаді заявили, що незабаром Україна отримає від них ще більше важкої артилерії.

Крім того, про постачання бронетехніки повідомили Нідерланди, а Румунія схвалила передачу зброї із резервів Міноборони.