росія намагається ввести в бій "свіжу кров": зведення Генштабу ЗСУ

Читать на русском
Автор
4505
Українські Сили оборони
Українські Сили оборони. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

До кордонів нашої країни стягують техніку з усієї росії

Російська армія не припиняє спроб прорвати оборону України. Для цього вони не лише атакують по всій лінії фронту, а й постійно посилюють ударний потенціал.

Український Генштаб наголосив на переміщенні до прикордонних регіонів озброєння з інших військових округів російської федерації — Західного, Центрального, Східного і навіть із північного флоту.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Частину раніше переміщеної техніки вже привезли в Україну. Так, на Слобожанському напрямку відзначено переміщення на околиці Ізюму до трьох сотень одиниць озброєння та техніки, а також близько тисячі солдатів з ОРДЛО. Для прикриття наступу на Барвінкове та Слов’янськ ворог розгорнув два зенітно-ракетні дивізіони з "Бук-М2" та "Тор-М" на озброєнні. Харків продовжують обстрілювати з авіації та з повітря.

Атаки на українські позиції продовжуються на Донецькому та Таврійському напрямах :

  • У бік Кримки та Олександрівки окупанти наступають на Лиманському напрямі.
  • У Попаснянському штурмують у напрямку Новотошківське-Оріхове, намагаються зміцнити позиції та заблокувати українські сили у районі.
  • Курахівський напрямок — спроба прорвати українську оборону у напрямку Оленівки-Новомихайлівки, за підтримки артилерії.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається створити умови для наступу на Кривий Ріг та Миколаїв.

Карта боїв в Україні - напрямки наступу россії на 1.05.2022
Напрямки атак росії на сході та півдні України

На Волинському та Поліському напрямку без істотних змін. На Сіверському — обстріл позицій українських військових із Брянщини рф.

Як раніше писав "Телеграф", відчайдушний опір українських військ, згідно з картами бойових дій, застопорив наступ росіян. На Харківщині тим часом останнім часом було звільнено низку передмість обласного центру.