Від спеки та сонця до злив з грозами: прогноз народного синоптика на літо

Читать на русском
Автор
1055
Літо порадує українців теплом, але без дощів не обійтися
Літо порадує українців теплом, але без дощів не обійтися. Фото Колаж "Телеграфу"

Без засухи цього літа також не обійтися

В Україні цього літа погода візьме приклад з попередніх років та демонструватиме нові температурні рекорди та різноманітні погодні аномалії. При цьому літо буде теплим, а сонячних днів значно більше, ніж дощових.

Прогноз погоди на літо 2022 року зробив народний синоптик Леонід Горбань у своїй книзі "Погода до 2030 року".

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Погода в Україні на літо 2022

Червень

Погода на початку літа цього року буде похмурою та вологою, однак сам місяць має бути теплим. За прогнозом Горбаня, погода у червні буде часто змінюватися — від спеки та сонця до дощів з грозами та зливами. Ближче до кінця перший місяць літа стане дуже спекотним.

Липень

На початку липня спека трохи послабиться за рахунок короткочасних дощів. Всередині місяця знову повернеться палюче сонце, а третя декада місяця здивує мінливістю — короткочасні дощі змінюватимуться спекотними днями.

Серпень

Останній місяць літа 2022 року буде спекотним, однак є і негативний момент — синоптик прогнозує посуху й майже повну відсутність дощі. Невеликі опади можливі тільки всередині місяця і наприкінці.

Варто зазначити, що народний синоптик Леонід Горбань пішов з життя 1 жовтня 2021 року, однак його довгостроковими народними прогнозами можна користуватися й дотепер. Вся річ у тому, що за життя він написав дві книги "Народний календар погоди" і "Погода до 2030 року". У останній з них описана погода по роках, сезонах і місяцях, а прогнози в них засновані на класифікаціях календаря Брюса.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що буде з курсом валют влітку, якщо війна продовжиться — прогноз економічних експертів.