"Навіщо ви напали на нас?" Українські ветерани Другої світової війни записали звернення до путіна

Читать на русском
Автор
1051
"Навіщо ви напали на нас?" Українські ветерани Другої світової війни записали звернення до путіна

Ветерани закликали росіян не перетворюватися на нацистів

Ветерани Другої світової війни з Київської області записали звернення до російського диктатора володимира путіна з проханням зупинити війну і випустити мирних жителів і військових з Маріуполя.

Їх відеозвернення оприлюднило видання "Українська правда".

Ветерани, які воювали разом із росіянами проти нацистської Німеччини, шоковані тим, що росія вирішила піти на вторгнення в Україну і тепер вбиває її мирних жителів.

"Логіка Гітлера була зрозумілою, він хотів знищити всі нації. Навіщо ви напали на нас, незрозуміло", — каже Олександра Романчикова.

Ветеран Олексій Ткаченко своєю чергою зазначив, що стежить за розвитком подій у Маріуполі та закликав росіян дати українським мирним мешканцям та військовим безпечно залишити територію "Азовсталі".

"Випустіть гарнізон з Маріуполя, будь ласка. Випустіть їх. Просимо вжити відповідних заходів щодо звільнення і військових, і цивільних, які перебувають на сьогодні в місті Маріуполь", — сказав він.

Ветеран Петро Цибек назвав війну "нікудишньою" і закликав зупинити бійню.

Усі вони заявляють, що у 1941-1945 захищали світ від лиходія, і звернулися до росіян із проханням не ставати такими ж лиходіями.

Варто зазначити, що міністр реінтеграції Ірина Верещук заявила, що всі жінки, діти та люди похилого віку з "Азовсталі" були евакуйовані.

Водночас у мережі з’явився документальний фільм "Маріуполь. Хроніки пекла". У ньому розповідаються історії маріупольчан, яким вдалося пережити і вирватися з міста, що зазнає постійних бомбардувань.