Захисники Маріуполя отримали новий наказ: Рєзніков повідомив, що вимагається від українських бійців

Читать на русском
Автор
9934
Український військовослужбовець
Український військовослужбовець. Фото Фокус

Захисники Маріуполя "допомогли" відтягнути російські війська від столиці

Завдяки героїзму українських бійців, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії захищали заблокований окупантами Маріуполь, Збройним силам України вдалося відтягти ворога від Києва, а також відбити його наступ на Запорізьку та Донецьку області. Тепер українські герої отримали новий наказ — зберегти власні життя.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це у вівторок, 17 травня, заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час розмови із журналістами, — передає Еспресо.

"Завдяки героїзму гарнізону Маріуполя вдалося відтягти війська російських окупантів від Києва. Вони виконали свій наказ стримати угруповання 20 тисяч російських загарбників і не пустити їх на Запоріжжя й далі на Донеччину. Вони всі герої, у них зараз новий наказ — зберегти своє життя", — сказав український чиновник.

За словами Резнікова, на території маріупольської "Азовсталі" перебувають велика кількість українських бійців з різних підрозділів, життя яких потрібно врятувати, тож тепер головною метою влади є збереження життя гарнізону захисників Маріуполя.

"Сьогодні відбуваються дуже складні процеси, в тому числі й перемовні, за допомогою Червоного Хреста. Це евакуація поранених у тяжкому стані та інших поранених. Наш план — зберегти їм життя й потім свободу", — підсумував міністр.

На питання представників ЗМІ щодо кількості бійців, які залишилися у бомбосховищах меткомбінату, Резніков відповідати не став.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Міністерстві оборони України прокоментували порятунок поранених захисників, яких вдалося евакуювати зі сховищ "Азовсталі" та розповіли, де тепер отримуватимуть лікування 260 вивезених із заводу людей.