СБУ затримала брата Царьова

Читать на русском
Автор
3907
Олег Царьов
Олег Царьов

Брат Царьова мріяв про окупацію Дніпропетровщини і чекав, поки його зроблять "головою ОДА"

СБУ затримала брата колишнього нардепа-зрадника Олега Царьова.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чому росії не виграти війну проти України?

За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора "новоросії" та поплічника януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області.

"Він був упевнений у швидкій перемозі росії: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови облдержадміністрації. Коли прихід росіян провалився, він отримав завдання дестабілізувати ситуацію в регіоні через серію вибухів на об'єктах інфраструктури", — повідомляють у СБУ.

У ході обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному сховані зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина рф.

За даними спецслужби, брат Царьова жив у Дніпрі з часів Революції Гідності і підтримуючи зв'язок із родичем, який ховався в росії.

Брату Царьова оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) ККУ. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Олег Царьов — колишній народний депутат від "Партії регіонів". Наполягав на силовому розгоні протестувальників під час Революції Переваги. 6 травня 2014 року заявив про необхідність проведення референдумів 11 травня з питання незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР", а також про плани щодо створення так званої "Новоросії".

У 2016 році Генпрокуратура направила до суду справу Царьова. МВС України раніше оголосило Царьова в міжнародний розшук.

Минулого року у Царьова померла 17-річна дочка.