Мобілізація не для участі у війні: чому українці можуть ще потрапити під призов

Читать на русском
Автор
1324
На відновлення країни знадобиться багато сил та охочих допомогти
На відновлення країни знадобиться багато сил та охочих допомогти

Ліквідація наслідків бойових дій стане першочерговим завданням після перемоги

Частина українців буде покликана після закінчення війни — проте не в армію, а через дію цільової мобілізації. Цей процес відповідатиме за збір спеціалістів, які бажають допомогти у фізичному відновленні країни після активних бойових дій.

Докладніше розповість "Телеграф", посилаючись на представника КМУ у парламенті Тараса Мельничука.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Є кілька основних причин, через які держава буде змушена оголосити хвилю цільової мобілізації. Насамперед це допомога у ліквідації наслідків самих боїв, а також надзвичайних ситуацій (викликаних війною чи ні). Також потрібно буде ліквідувати наслідки у містах та селах, які прийняли на себе удар засобів ураження – ракет, бомб, касетних снарядів тощо.

Окремим пунктом є відновлення об’єктів критичної інфраструктури. Щоб населені пункти були нормально забезпечені всім необхідним, доведеться відновити залізні колії, відбудувати зруйновані аеропорти, дороги, а також нафтобази та інші важливі об’єкти.

За словами Тараса Мельничука, також в Україні хочуть дозволити залучення працівників без відповідних документів або волонтерів до надання соцпослуг — наразі діє воєнний стан. На даному етапі не всі змогли виїхати з дому разом із потрібними паперами, проте допомога багатьом категоріям населення потрібна вже зараз.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що варто пам’ятати придатним до військової служби у військовій службі, а також роз’яснювали, кому не варто переживати через можливу мобілізацію.