Штайнмаєр зробив гучну заяву щодо переговорів із путіним і виведення військ з України

Читать на русском
Автор
34528
Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото https://finbalance.com.ua/

Лідер ФРН закликав путіна негайно вивести війська з України та почати переговори

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звернувся до кривавого агресора володимира путіна та публічно закликав його вивести свою армію з України і взяти участь у прямих переговорах з українським лідером Володимиром Зеленським.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це він заявив під час свого виступу з нагоди Дня німецьких католиків у Штутгарті у середу, 25 травня, — пише Deutsche Welle.

"Виявіть повагу до суверенітету України, припиніть бойові дії. Па путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих та серйозних переговорів з президентом Зеленським!", — закликав він.

Німецький лідер також наголосив, що військова агресія російського президента путіна зачіпає не лише українців, адже через те, що російська федерація заблокувала порти в Україні, призупинився експорт мільйонів тонн зерна, що спровокувало суттєве збільшення цін на нього у світі.

"Багато регіонів світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній та Південній Африці", — пояснив Штайнмаєр.

Наостанок президент ФРН відзначив, що наслідки війни, яку на українських землях розгорнула росія, вдарять не лише по Україні, а й по тих країнах, котрі ще не оговталися від пандемії коронавірусу, а також по регіонах, де спостерігається кліматична криза через висихання ґрунту.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні не збираються погоджуватися на поступки агресору щодо територіальної цілісності та суверенітету країни, а також заморожування конфлікту навіть попри сильний тиск з боку російської федерації на східному напрямку, а також прохання партнерів "зберегти обличчя путіну".