росія втратила в Україні вже 30 тисяч військових

Читать на русском
Автор
1210
Українці продовжують нищити і техніку, і солдатів ворожої армії
Українці продовжують нищити і техніку, і солдатів ворожої армії

Противнику завдано серйозної шкоди

Втрати російського окупаційного війська в Україні на ранок суботи, 28 травня, досягли показника 30 тисяч людей. Тільки за останню добу до цієї кількості "приєдналися" 250 загарбників.

Такими офіційними даними поділилися в Генштабі Збройних Сил України в ранковому зведенні на Facebook.

Чому росії не перемогти Україну у війні?

Крім втрат в особовому складі, росіяни отримали і відчутну шкоду у своєму технічному забезпеченні. Так, з початку повномасштабного вторгнення окупанти "не дорахувалися" 1330 танків, 3258 броньованих машин та 2226 одиниць різної автомобільної техніки.

Також українські захисники знищили 628 систем артилерійського вогню, 203 реактивні системи залпового вогню і 93 засоби протиповітряного захисту ворога. Прицільні удари завдавалися і по російській авіації — у "скарбничці" ворога мінус 207 літаків, 174 вертольоти та 503 безпілотники.

До того ж було відправлено на дно 13 кораблів і катерів противника, а також розбито 48 одиниць спецтехніки. Російських крилатих ракет за весь час знищено теж чимало – 116 штук.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як ситуація на різних напрямках фронту. Зорієнтуватися у тому, що відбувається, допоможуть свіжі карти боїв в Україні.

Також ми уважніше розглянули ситуацію на Донбасі, де зараз відбувається найскладніше протистояння між українською армією та окупантами.