Ворог готується до штурму Слов’янська — названо терміни: карта боїв в Україні

Читать на русском
Автор
16975
Небезпека загрожує Україні з кількох сторін Новина оновлена 31 травня 2022, 13:32
Небезпека загрожує Україні з кількох сторін

Окупанти максимально стягують сили

Бої навколо Сєвєродонецька й у самому місті продовжуються. З Луганської області призупинили евакуацію після обстрілу цивільного авто гумдопомоги, внаслідок якого загинув французький журналіст.

Дослідники Institute for the Study of War відзначили, що російські війська також просуваються до Слов’янська і вже найближчими тижнями можуть піти на штурм міста. Щоб відновити наступ на Слов’янськ та Барвінкове вони перегруповуються під Ізюмом.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

На півдні українське визволення не просунулось, але воно вже порушило частину російських операцій. Ворог намагався знову захопити відбиту територію.

Карта бойових дій в Україні 31.05.2022
Карта бойових дій в Україні

Схід України

Під Ізюмом ворог перегрупувався, безрезультатно атакує, зокрема Курульку (30 км від Ізюму в Барвінківському районі). У цьому районі стягнуто велику кількість техніки — додалося ще 250 одиниць. росія не залишила бажання просунутися на південний схід — ворог дедалі частіше наступає від Ізюма та на захід від Лимана. Окупанти заявляють про заняття сіл Старий Караван та Діброва між Лиманом та Слов’янськом. Дослідники вважають, що штурм останнього запланований на найближчі тижні, попри пріоритет атак на Сєвєродонецьк перед іншими напрямками.

Карта бойових дій на Донбасі 31.05.2022
Карта бойових дій на сході

Ситуація у Сєвєродонецьку не покращала — окупанти у місті, вони контролюють північно-східний та південно-східний краї населеного пункту. Бої навколо точаться — у Тошківці, Устинівці, Вороновому, Бороському, Метьолкіному. Це означає, що росіяни намагаються замкнути кільце навколо міста.

Карта бойових дій Сєвєродонецьк 31.05.2022
Карта боїв навколо Сєвєродонецька

На схід від Бахмута на південь і на північ росія продовжує штурм. Бої йдуть у Комишувасі, Новолуганському, Берестові. Аналітики вважають, що, ймовірно, їх цікавлять лінії логістики, а не захоплення Бахмута.

Харків

Ситуація зберігається, росія обстрілює Харків та передмістя (Одноробівка, Уди, Російські та Черкаські Тишки, Циркуни та інші населені пункти). Їхня мета — стримати просування українських військових.

Карта бойових дій Харків 31.05.2022
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

Росія намагається стримати український поступ на південь — вони перегруповують сили, намагаються відбити позиції на східному березі річки Інгулець, обстрілюють українських військових. Але дослідники вважають, що це локальна операція та подальшого просування не заплановано. Обстріл Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Запорізької областей триває.

Карта бойових дій Херсон Миколаїв
Карта бойових дій на півдні

Раніше "Телеграф" писав, що окупанти відступили із Миколаївки Херсонської області. При цьому на півдні в українських портах заблоковано 22 млн тонн експортного зерна — без нього світові загрожує голод.