Викликає нудоту та бронхіт: в українських магазинах знайшли морозиво з небезпечною добавкою

Читать на русском
Автор
26857
Українців закликають бути обачними під час покупки літніх солодощів Новина оновлена 13 серпня 2022, 17:16
Українців закликають бути обачними під час покупки літніх солодощів

У Держпродспоживслужбі закликають одразу повідомляти у разі виявлення небезпечної продукції

У магазинах Запоріжжя може продаватися морозиво із отрутою під назвою етиленоксид. При вживанні ласощів із цією небезпечною речовиною у людей може виникнути погіршення самопочуття: нудота та навіть бронхіт.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби, закликавши українців одразу повідомляти представників управління у разі виявлення такої продукції.

"Виявлено несанкціоновану речовину етиленоксид у стабілізаторі Lygomme, який використовувався у виробництві морозива, яке експортувалося з Франції (виробник: Mars Wrigley Confectionery France) в Україну (одержувач: ТОВ "Торговельна фірма "РУДЬ", Київська область, 08122) продукції. Його необхідно вилучити з торгівлі", – зазначається в тексті повідомлення.

Варто наголосити, що оксид етилену (EtO) вважається промисловим хімікатом, який зазвичай використовують для стерилізації медичного приладдя, а також зменшення забруднення прянощів і виробництва інших хімічних речовин. При температурі у — 47°С етиленоксид стає небезпечною рухомою рідиною, котра вбиває мікроорганізми. Саме завдяки цьому його використовують задля ефективної стерилізації. Оксид етилену викликає гостре отруєння при вдиханні та провокує нудоту та блювання. В деяких випадках може спровокувати виникнення певних неврологічних захворювань або бронхіту.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

У Держспоживслужбі закликають громадян у разі виявлення подібної продукції, одразу звертатися до запорізького управління за адресою: вул. Гоголя, 105А. Або написати про це на електронну адресу відомства: [email protected].

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачне морозиво удома, маючи у холодильнику всього три продукти.

Також нагадаємо, що від українського морозива у захваті навіть російські окупанти, які мародерять у захоплених містах, викрадаючи з магазинів усю продукцію.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.