ЗСУ провели успішні операції на півдні: оперативні дані з фронту (карта, відео)

Читать на русском
Автор
6365
Українські захисники на варті
Українські захисники на варті. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На багатьох напрямках продовжуються активні бої

Ворог продовжує атакувати Україну на сході та на півдні. На Херсонщині та Миколаївщині ЗСУ вдало застосували авіацію – гелікоптерами вдарили по угрупованню окупантів, а з літаків – по складах боєприпасів.

За підрахунками Українського Генштабу втрати окупантів становили понад два десятки людей і до десяти одиниць техніки. На цьому напрямку ворог намагається покращити тактичне становище та поповнити запаси.

Чому росії не виграти війну проти України?

Раніше на півдні ворога відкинули та росіяни намагаються знову захопити територію. За підтримки з повітря та артилерії окупанти намагалися безуспішно наступати у бік Лозове-Біла Криниця. Для розвідки використовуються безпілотники.

Бої на півдні мапа 7 червня
Ворог атакує звільнену частину півдня країни

При цьому в Чорному морі плавають три кораблі з крилатими ракетами "Калібр".

Не припинилися обстріли і на північ — під мінометним вогнем прикордоння Сумщини, Харківська область, де ворог дистанційно мінує територію на шляху української армії у бік Рубіжного (село). Окупанти намагаються утримати позиції.

На Слов’янському напрямку ворог намагається наступати на Слов’янськ, для цього намагається просунутися у бік Довгенького та Долини. Розвідуючи позиції Сил оборони України з БПЛА, обстрілює в районах Базалівки, Бражківки, Грушувахи.

Українська 30-та механізована бригада обстрілює російський УАЗ-469

Ворог зосередився на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах. У Сєвєродонецьку точаться бої у місті, а на Бахмутському — українські сили відбили атаку ворога у бік Нагірного, Берестового, Криничного, Роти.

Бої на Бахмутському напрямку 7 червня карта
Ворог намагається висунутися на північний захід

У районі Попасної та Миколаївки ворог передислокує сили. На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних боїв не було.

Згідно з картами бойових дій, обстріли українських позицій збільшилися, ворог намагається просунутися з боку Лимана.

Як раніше писав "Телеграф", Олексій Арестович передбачив тяжкі бої на Донбасі та назвав терміни.