Ворог знову наступає на Харківщині, але "забуксував" на Донбасі: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
14972
Український снайпер
Український снайпер. Фото https://t.me/landforcesofukraine

Ідуть активні бої на сході та півдні країни

Ситуація на Харківщині ускладнилася — ворог намагається наступати на північний схід від обласного центру. Частково йому це вдається. Просуваються окупанти й у Сєвєродонецьку, витіснивши українських захисників на околицю міста та зруйнувавши останній міст. Зазначається, що українські військові не оточені.

У районі Попасної та Бахмута російські атаки по землі були менш успішними. За даними Інституту вивчення війни, окупантам не вдалося перерізати наземні логістичні лінії.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Ворог намагався наступати на південний схід від Ізюму та на північ від Слов’янська, чим на думку дослідників створюють умови для штурму Сіверська та наземних логістичних ліній до Лисичанська. На півдні точаться бої на Херсонщині за Давидів Брід.

Карта боевых действий Украина 14 июня 2022
Карта боїв в Україні

Схід України

Ситуація у Сєвєродонецьку: російським окупантам не вдається захопити місто. Бої продовжуються, підірваний третій міст із міста. У росвійськ — артилерійська перевага. Канал для підкріплення в українських військових є, але цивільному населенню складніше — через руйнування мосту проведення евакуації та гуманітарної допомоги неможливе. Ворог намагався також наступати в районі Метьолкіно (4 км на схід від міста).

Карта бойових дій Сєвєродонецьк 14 червня 2022
Карта боїв навколо Сєвєродонецька

Окупанти атакували на південь від Лисичанська, намагаються прорватися до доріг: штурмували Врубівку на трасі Лисичанськ -Бахмут, в районі Золотого, де йде дорога до Лисичанська. Бої у Тошківці продовжуються, хоча колаборанти вже заявляли про її захоплення.

Ворог намагався наступати з боку Ізюму на південний схід і на північ від Слов’янська, в районі Лиману штурмів не було. Дослідники припустили, що росвійська прагнуть створити умови для атаки на Сіверськ і населені пункти на північний захід від Лисичанська в наступні два тижні.

У районі Авдіївки наступу ворога не було, а українським військовим вдалося відсунути лінію фронту на 15 км.

Харків

росія знову намагається наступати на північному сході від Харкова, ворог закріпився на околиці Ізбицького. У Цупівці та Великих Проходах точаться бої. Ці населені пункти знаходяться на захід і схід від траси Харків-Білгород. Харків знову серйозно обстрілюють із РСЗВ. Нагадаємо, що докази використання касетних бомб та дистанційних мін проти мирних жителів опублікували Amnesty International.

Карта бойових дій Харків 14 червня 2022
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

Українські сили продовжують атакувати окупантів на східному березі річки Інгулець у Херсонській області. Бої йдуть на околицях Давидового Брода. Населений пункт важливий, адже він є одним із етапів російської наземної комунікації. Окупанти збільшили кількість військ біля кордону Дніпропетровської та Херсонської областей. У Запорізькій області поблизу Донеччини українська артилерія обстріляла російські склади пального та боєприпасів.

Карта бойових дій Херсон Миколаїв 14 червня 2022
Карта боїв на півдні України

Раніше "Телеграф" писав, що російська військова навала забрала життя 12 тисяч мирних українців, частина з них досі не пізнана. В Офісі президента тим часом озвучили умову початку мирних переговорів із росією.