росія концентрується на Бахмутському напрямку та зміцнюється на півдні: свіжі карти боїв в Україні

Читать на русском
Автор
13010
Українські військові
Українські військові. Фото https://t.me/UkraineNow

Ворог хоче завершити кільце оточення українських військ

На північний схід від Харкова продовжуються бої, а Сєвєродонецьк тримається, попри удари по ньому і найближчих населених пунктах.

За даними Інституту вивчення війни, ворог намагається наступати навколо траси Бахмут-Лисичанськ, щоб завадити українському постачанню. Наступ росіян на Слов’янськ продовжується.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

На півдні окупанти зміцнюють позиції у Херсонській та Запорізькій області, посилюють присутність у Чорному морі.

Карта бойових дій Україна 16 червня 2022
Карта боїв в Україні

Схід України

Ситуація у Сєвєродонецьку: місто та прилеглі населені пункти під обстрілом, ворог намагається ізолювати українських військових після того, як росіяни зруйнували мости. Атака на місто йде з різних напрямків, але завод "Азот" не захоплений. Журналіст Юрій Бутусов повідомляє із міста, що місця переправ обстрілюються росіянами, а також на "Азоті" залишилося 520 цивільних осіб.

Росармія атакує в Тошківці, щоб наступати на Лисичанськ замість форсування Сіверського Дінця.

Карта бойових дій Сєверодонецьк 16 червня 2022
Карта боїв навколо Сєверодонецька

Наступ на Слов’янськ продовжується, російські джерела повідомляють про захоплення Долини за 20 км від міста. Вони також можуть використовувати позиції навколо Богородичного для операцій вздовж траси М03, яка більш відома як Київ-Харків-Довжанський. Її ділянка проходить через Слов’янськ та Бахмут.

На схід від Бахмута окупанти також наступають і могли прорвати українську оборону у Врубівці, де вчора ще точилися бої, також атакують Миколаївку, Ясилівку, Яківну, Берестове. Ці села знаходяться за 10 км від траси. У цей район із Куп’янська перекинули додаткові сили. Дослідники вказують, що концентрація військ на цьому напрямку може бути пов’язана зі спробою завершити оточення Лисичанська та Сєвєродонецька.

Карта бойових дій Донбас 16 червня 2022
Карта боїв у Харківській та Луганській областях

Харків

Окупанти продовжують наступ. Бої можуть йти у селі Рубіжному, Цупівці, Терновій, Старому та Верхньому Салтові. Харків та область під обстрілом.

Карта бойових дій Харків 16 червня 2022
Карта боїв навколо Харкова

Південь України

росія воліє готуватися до можливих українських контратак. Ворог покращує свої позиції біля двох населених пунктів на південний схід від Давидового броду. Також у Дніпрорудне перекинули техніку з Криму, а у Василівці ворог перегруповується. Щоб посилити позиції в Мелітополі, противник розгорнув комплекс РЕБ.

Тим часом на острові Зміїний збільшується кількість російської техніки, а окупанти запустили морський порт у Херсоні.

Карта бойових дій Херсон Миколаїв 16 червня 2022
Карта боїв на півдні України

Раніше "Телеграф" писав про головну мету ЗСУ — це Керченський міст, яким на південь України завозяться російські військові та техніка.

Попри наявність у росіян більшої кількості артилерійського озброєння, українці мають перед ними певну перевагу, вважають у США.