Відомий "мисливець за нацистами" займеться пошуком російських військових злочинців в Україні: деталі

Читати російською
Автор

США допоможуть з пошуком росіян, які звіряли в Україні

США створили спеціальну групу розслідувачів, які допоможуть Україні з пошуком військових злочинців. Очолить її найвідоміший в американському Мін’юсті мисливець за нацистами Елі Розенбаум.

Як повідомляє CNN, про це повідомив генеральний прокурор США Меррік Гарланд під час неоголошеного візиту до Києва, де він зустрівся з українською колегою Іриною Венедиктовою.

Зокрема, Гарланд і Венедиктова обговорили питання допомоги США у пошуку росіян, причетних до скоєння військових злочинів на території України.

"Сполучені Штати посилають безпомилковий сигнал — сховатися ніде", — сказав Гарланд.

За його словами, Вашингтон разом із партнерами використовує всі можливі засоби для того, щоб встановити відповідальних та притягнути їх до відповідальності.

Нова група складатиметься з експертів із розслідувань, пов’язаних з порушеннями прав людини та військовими злочинами, а очолить її Елі Розенбаум, якого в США називають "легендарним мисливцем за нацистами". Він допоміг знайти та позбавити громадянства понад сотню людей, які були причетні до скоєння злочинів за часів Другої світової війни. Найвідомішою його справою було викриття колишнього президента Австрії Курта Вальдхайма у співучасті у нацистських злочинах у Югославії.

Як повідомлялося раніше, у західних ЗМІ днями з’явилася інформація про те, що США розглядають поставки додаткових реактивних систем залпового вогню HIMARS.