Пожежа на "вишках Бойка" видно з космосу: до мережі потрапили знімки з супутника

Читать на русском
Автор
4443
Пожежа на "вишках Бойка" видно з космосу: до мережі потрапили знімки з супутника

Вишки продовжують горіти і це видно навіть із космосу

Пожежа на газових вежах "Чорноморнафтогазу" (так звані "вишки Бойко") досі не усунута і її видно навіть із космосу.

Як повідомляє "Радіо Свобода", американське аерокосмічне агентство NASA оприлюднило серію знімків, які дозволяють зрозуміти, де саме знаходилися вежі в момент ймовірного удару ЗСУ та масштаби загоряння.

Зазначається, що перші знімки NASA датуються 20 червня, саме тоді російська влада звинуватила Україну в завданні удару по бурових платформах у Чорному морі. Тоді було зафіксовано три осередки пожежі.

Пожежа посилилася 21 червня, а в росії заявили, що вогонь підібрався до свердловин.

Вогонь не загасили і 22 червня, а на знімках видно, що осередків спалаху вже чотири.

Для довідки: дві бурові установки "Петро Годованець" та "Україна" були вперше запущені у 2010 та 2012 році відповідно. Своє прізвисько вони отримали через корупційний скандал із тодішнім міністром палива та вугільної промисловості Юрієм Бойком, оскільки були закуплені за значно вищою за ринкову ціну. Обидві вежі були захоплені окупантами у 2014 році, після чого росія використала їх не лише за прямим призначенням, а й для збору розвідданих.

Як повідомлялося раніше, росіяни після ударів по вежах заявили, що семеро людей зникли безвісти. У російській держдумі після цього заявили, що у росії "розв’язані руки" та почали загрожувати Україні новими ракетними ударами.