До +38 градусів: синоптики розповіли, де в Україні кінець червня буде найспекотнішим

Читать на русском
Автор
960
На мешканців західних областей чекають спекотні дні
На мешканців західних областей чекають спекотні дні. Фото Відкриті джерела

Синоптики дали прогноз на 29 та 30 червня

В останні дні червня здебільшого на території України очікуються дощі з грозами, проте на Заході та Сході можна буде насолодитися сухою погодою.

Як йдеться у прогнозі від Укргідрометцентру, дощі з періодичними грозами пройдуть у північних, центральних та більшості південних областей.

29 червня у більшій частині областей очікується, що стовпчик термометра залишатиметься в межах +29…+31 градус. Втім, на Заході буде набагато спекотніше, а повітря розігріється до +35 градусів.

З опадами така сама картина спостерігатиметься і 30 червня. Дощі трохи "зменшать" спеку в більшості областей, а стовпчик термометра опуститься до позначок +26…+28 градусів. А ось на Заході в останній день червня розігріється до зовсім вже "непристойних" +36 градусів, а на Закарпатті — до +38.

Як повідомлялося раніше, на початку липня на українців чекає невелике похолодання, а другий місяць відзначиться температурними гойдалками та мінливою погодою.

Згідно з прогнозами синоптиків, у липні температура повітря буде на пару градусів вищою за звичайні показники, а кількість опадів спостерігатиметься в межах норми майже в усіх регіонах, крім південно-західних.