Україна кличе посла Туреччини "на килим": вся справа в судні рф з краденим зерном

Читать на русском
Автор
2602
Zhibek Zholy ("Жибек Жоли")
Zhibek Zholy ("Жибек Жоли")

Україна розчарована відмовою Туреччини заарештувати російське судно "Жибек Жоли"

В Україні заявили, що судну російської федерації, яке перевозило українське зерно, не дозволяли залишати порт Карасу у Туреччині.

Про це у четвер, 7 липня, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на своїй сторінці у соцмережі.

"Ми шкодуємо, що російському судну "Жибек жоли", яке було заповнене вкраденим українським зерном, було дозволено залишити порт Карасу, попри докази кримінальної справи, що були представлені владою Туреччини", — йдеться в тексті публікації.

Також він додав, що посла Туреччини в Києві планують запросити до українського Міністерства закордонних справ, аби той дав чітке пояснення цієї "неприйнятної ситуації".

Нагадаємо, що кількома днями раніше Туреччина затримала російське судно "Жибек Жоли", на якому російські окупанти вивозили вкрадене в України зерно, проте увечері 6 липня митна служба турецького порту його відпустила, попри заборону України.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після блокування українських портів на півдні країни, загарбники на систематичній основі викрадали зерно у України, після чого незаконним шляхом доставляли його у Сирію.