"Ми абсолютно в цьому впевнені": Зеленський розповів про плани росії

Читать на русском
Автор
2808
Телеграф

кремль занадто довго готувався до вторгнення, щоби так просто відмовитись від своїх планів

Загарбницькі плані росії щодо України та агресивні наміри кремля нікуди не зникли – окупанти мають намір зайняти всю територію країни. Про це в інтерв’ю CNN заявив президент Володимир Зеленський.

"Це їхні плани і вони незмінні впродовж багатьох років", — сказав Зеленський. На підтвердження своїх слів він навів факти захоплення українських територій росіянами – спершу Криму, потім Донбасу. Нинішня повномасштабна війна, на його думку, має на меті змінити політичне керівництво у Києві і окупувати всю територію України. "Ми абсолютно в цьому впевнені", — додав голова держави.

Зеленський також назвав росіян "захопниками руїн" і визнав, що саме таким варварським чином їм вдалося захопити практичну всю Луганську область. "Я навіть не розумію, що вони там контролюють. Розорили міста, школу", — описав він ситуацію. А відхід українських захисників на позиції впритул адміністративної межі області обґрунтував необхідністю уникнути масових втрат серед своїх військових.

Зеленський також подякував Америці за потужну військову допомогу і зазначив, що її все одно недостатньо, і було би добре, якби її обсяги зростали. "Ми хочемо збільшення цієї допомоги — ми боремося за нашу землю, ми не хочемо, щоб люди з різних країн боролися за нашу територію", —сказав голова держави. Він назвав США світовою економікою, яка здатна підтримати Україну в її боротьбі і зброєю, і фінансами. До того ж він закликав і решту країн світу. На думку президента, швидкий приріст обсягів допомоги збереже життя українців та прискорить повернення окупованих територій.

Як писав "Телеграф", Канада саме оголосила про нову поставку допомоги Україні – йдеться про 39 броньовиків виробництва компанії General Dynamics.