"Пішло полювання на відьом": "Дія" влипла у скандал через приклад роботи бота "єВорог"

Читать на русском
Автор
10630
"єВорог"
"єВорог"

Користувачі мережі вказали, що приклад обрано не найкращим чином

Портал "Дія" поінформував про результати роботи бота "єВорог" щодо пошуку колаборантів, але влип у скандал через невдалий приклад.

Так у повідомленні від 12 липня зазначено, що за допомогою порталу вдалося зібрати 1807 заявок про людей, які співпрацюють з росіянами, однак як ілюстрацію було обрано приклад із дівчиною, яка завагітніла від окупанта.

"Вагітна від рашиста. Вважає себе чи не першою леді села. Її мати готує їжу для росіян", — отримуємо такі короткі, але яскраві повідомлення з чату єВорог", — йдеться в повідомленні.

Користувачі мережі від такого прикладу в захват не прийшли. Зокрема, журналістка Олександра Горчинська нагадала, що у ЗМІ з початку вторгнення оприлюднено безліч публікацій про злочини росіян проти жінок, включаючи й задокументовані поліцією випадки зґвалтувань.

"Дія ж, розповідаючи про роботу бота єВорог, чомусь вибирає скріншот, на якому найбільшим ворогом виставляють жінку, яка "вагітна від рашиста". І нічого, що це може бути не її вибір. І що її могли просто не питати", — Написала вона.

Не стали мовчати й інші користувачі мережі, які зазначили, що повідомлення в такому ключі можуть бути типовим наклепом через особисті розбіжності з односельцями.

Як повідомлялося раніше, мешканців Львова переполошив традиційний атрибут барбершопів, а саме триколірний стовпчик, яким здавна відзначалися подібні заклади. Річ у тому, що на ньому є комбінація з синього, білого і червоного кольорів, що в деяких породило асоціацію з російським триколором.